A június 5-i partnertalálkozón megjelenteket Torma Péter vezérigazgató köszöntötte. Köszöntőjében tájékoztatást adott az elmúlt évi forgalmi és pénzügyi teljesítményekről, a 2014. évi feladatokról, változásokról, elvárásokról.

Felhívta a figyelmet a meglévő finanszírozási lehetőségekre, mely részben saját, részben banki forrásból biztosított, ehhez kérte a fizetési morál javulását. Ezt követően az egyes üzletágvezetők tájékoztatást adtak az aktuális feladataikról, kereskedelmi lehetőségeikről. Az aratást megelőző felvásárlási árak, szerződések aktuális helyzetéről, az azt követő input anyagok várható kínálatáról. A partnertalálkozó egyik látványos elemeként a műszaki kollégák- a nosztalgiázás mellett- bemutatták  az Agroker széleskörű gépkínálatát, azokat a társvállalkozásokat és gyártókat, akikkel együtt alakítják a gépértékesítést, szervíz és alkatrészellátást.

A műszaki fejlődést, egy G 35-ös HSCS traktor bemutatásán keresztül érzékelhette a jelenlévő szakmai kör. Az emlékek felelevenítésével, bárki kipróbálhatta az 1951-ben gyártott, akkor korszerűnek ítélt körmös traktort. Németh Zoltán osztályvezető felhívta a figyelmet a részvénytársaság korszerű gépkínálatára. A kiállításon megtalálhatók voltak a korszerűbb, drágább gépek és természetesen a kisebb gazdaságok, önkormányzatok közmunka programjába illeszthető gépcsaládok is.

A kiállítás kiemelt szereplője volt ez alkalommal is az Ostraticky szőlő- és gyümölcsművelés, betakarítás gépei, a Stroytechnika rázógépei és egy használt, jól felszerelt Pelenc szőlőkombájn. Bemutatásra került egy magas színvonalú 66 LE-s Branson traktor, az AGT sorművelő traktorcsalád, új típusként, a 90 LE-s Hatat traktor és a népszerű Foton traktorok is. Az RT a jövőben is a kiszolgáló, sorművelő, állattenyésztés gépeit kívánják preferálni, valamint 150 LE-ig az erőgépeket- hangzott el a jövőkép meghatározása kapcsán. Új termékként mutatták be ez alkalommal, a szőlészeti támberendezések teljes szortimentjét, felkínálva egy olcsóbb és egy drágább kategóriát. A bemutatott gépek nem mutatták a teljes kínálatot, igény szerint bármely gép beszerezhető, így partnereinknek a jövőben is jó minőségű, jó ár-érték arányú gépeket tudunk kínálni. A gépbemutató kapcsán, egy népi bölcsességre hívta fel a figyelmet az osztály vezetője, miszerint-- Ha az első kaszálás kint rohad, jó terméseredmények várhatóak--.  Reméljük e bölcsesség idén is igaz lesz. A partnertalálkozót kitűnő sramli zene, bőséges és finom ebéd színesítette.